Fasole păstăi cu smîntînă
Ingrediente:
• 1 kg fasole păstăi,
• 2 linguri de unt,
• ½ pahar smîntînă,
• 1 lingură de verdeaţă tocată,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă de aţe, se spală. Păstăile măşcate se taie în 2-3 părţi. Se fierb în apă puţin sărată timp de 8-10 minute. În tigaie se topeşte untul şi se rumeneşte fasolea timp de 2-3 minute, scuturînd-o atent. Se presară cu piper.
Cînd se serveşte, se toarnă smîntînă şi se presară cu verdeaţa tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1775
- Populația:
- 1008 locuitori
Ciobalaccia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flocoasa și Ciobalaccia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1008 oameni. Satul Ciobalaccia a fost menționat documentar în anul 1775.