Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2013, 10:50 Stilurile dansului moldovenesc views 7232
07 octombrie 2013, 10:50 Stilurile dansului moldovenesc views 7232

Podul feroviar de la Ungheni, prezentat într-o expoziţie la Strasbourg

Foto: trm.md

Holul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg găzduieşte o expoziţie cu genericul „Patrimoniul industrial european", ce conţine postere din 28 de state membre ale Consiliului Europei, inclusiv din Republica Moldova, transmite trm.md.

Posterul țării noastre înfăţişează un sit reprezentativ al patrimoniului industrial moldovenesc – podul feroviar de la Ungheni, proiectat de renumitul inginer francez Gustave Eiffel. Acesta conține și o succintă descriere a obiectivului național de la Ungheni, care a fost inaugurat pe 21 aprilie 1877.

La vernisajul expoziției au participat Jean-Claude Mignon, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), parlamentari din cadrul APCE, reprezentanți ai Secretariatului și ai misiunilor diplomatice acreditate pe lîngă Consiliul Europei.

Expoziția va dura pînă la finele sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Evenimentul este organizat la inițiativa autorităților din Bosnia și Herțegovina.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Strasbourg , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.