Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iunie 2015, 15:25 views 4857
În Găgăuzia va cînta trupa „Laskovîi mai”!
Foto: gagauzinfo.md
02 iunie 2015, 15:25 views 4857

În Găgăuzia va cînta trupa „Laskovîi mai”!

Comratul va marca la 12 iunie Ziua naţională a Rusiei. Astfel, în această zi în UTA Gagauz-Yeri vor fi organizate mai multe acţiuni culturale, expoziţii, „mese rotunde", va concerta trupa anilor '90 ,„Laskovîi mai".

La 12 iunie la Comrat va veni regizorul rus Dmitri Astrahan, iar în casele de creaţie vor fi organizate concursuri „Rusia în ochii copiilor".

Başcanul găgăuz, Irina Vlah, a menţionat, citată de portalul local www.gagauzinfo.md, că de Ziua Rusiei la Comrat va fi organizat şi un concert cu participarea artiştilor locali, de la Chişinău şi din Rusia.

"Anual în diferite ţări sunt organizate Zilele culturii ruse. În acest an, acţiunile date vor fi organizate la 12 iunie. Concertul va avea loc sub patronajul meu. La Comrat, va cânta trupa „Laskovîi mai"", a spus Irina Vlah.

Reamintim că Irina Vlah a fost aleasă la 22 martie în funcţia de başcan al UTA Gagauz-Yeri, cu suportul activ al Partidului Socialiştilor, dar şi al Moscovei. În timpul campaniei electorale, Irina Vlah şi Igor Dodon au efectuat mai multe vizite în Federaţia Rusă, unde au avut întrevederi cu înalţi demnitari ruşi.

Pe toată durata campaniei electorale, Irina Vlah a purtat la gât o eşarfă în culorile tricolorului rus, iar unul din sloganele sale electorale a fost „Să fim alături de Rusia este în puterile noastre".

Sursa: www.moldova.org

Cuvinte cheie:

concert , Găgăuzia , Rusia , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.