Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 martie 2016, 11:30 views 10029
Moaștele Sfîntului Ierarh Nicolae vor fi aduse la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Suruceni
28 martie 2016, 11:30 views 10029

Moaștele Sfîntului Ierarh Nicolae vor fi aduse la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Suruceni

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae vor fi aduse, mâine, la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Suruceni, Ialoveni.

Cu această ocazie, Parohul bisericii, părintele Vasile, va oficia, împreună cu un sobor de preoți, slujba Sfîntului Maslu pentru toţi creştinii bolnavi de boala trupească sau sufletească, pentru tămăduirea trupului și iertarea sufletului, în zilele Postului cel Mare.

Sfântul Ierarh Nicolae este foarte vestit pentru faptele bune pe care le-a făcut şi milostenie. El este simbolul milosteniei şi onestităţii.

Una din cele mai remarcabile fapte ale Sfântului Ierarh Nicolae este salvarea a trei fete sărace, care urmau să fie transformate în desfrânate. Pentru a salva fetele, Sfântul Ierarh Nicolae a aruncat pe fereastra casei trei legături cu galbeni şi a ajutat astfel familia săracă să evite păcatul adulterului.

Sfântul Ierarh Nicolae a fost foarte credincios şi a ajuns chiar arhiepiscop al Mirei Lichiei, unde a fost înmormântat, după care moaştele i-au fost mutate în oraşul Bari din Italia, unde se află până în prezent.

Sfântul Ierarh Nicolae este protectorul tuturor călătorilor, femeilor văduve şi a fetelor nemăritate, dar şi a celor care se află în sărăcie şi nevoie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

biserica , moaşte , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.