Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2017, 10:45 Muzica din filme views 3366
2 februarie - zi liberă în Găgăuzia
27 ianuarie 2017, 10:45 Muzica din filme views 3366

2 februarie - zi liberă în Găgăuzia

În Găgăuzia, data de 2 februarie a fost declarată zi liberă pentru marcarea referendumurilor desfăşurate acum trei ani.

Decizia a fost luată astăzi, 26 ianuarie, la şedinţa Comitetului Executiv. Başcanul Irina Vlah a dat ordonat Departamentului de gestiune a treburilor guvernatorului şi Comitetului Executiv să pregătească modificările corespunzătoare în hotărîrea cu privire la ziua liberă.

Pe 2 februarie 2014, în autonomia Găgăuză s-a desfăşurat un referendum, la care peste 98% dintre locuitorii regiunii s-au pronunţat pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală, din care la acel moment făceau parte Rusia, Belarus şi Kazahstan. Aproape acelaşi număr de cetăţeni s-a pronunţat şi pentru autodeterminarea Găgăuziei în cazul în care Republica Moldova îşi va pierde statalitatea.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , zi liberă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.