Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 iunie 2016, 11:50 Muzica din filme views 5933
Pentru copiii din UTA Gagauz-Yeri au fost organizate ore gratuite la înot
01 iunie 2016, 11:50 Muzica din filme views 5933

Pentru copiii din UTA Gagauz-Yeri au fost organizate ore gratuite la înot

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri au lansat astăzi un proiect care prevede cursuri gratuite la înot pentru copiii din regiune.

Potrivit şefului Direcţiei tineret şi sport a executivului autonomiei, Maxim Bolgar, ideea de a învăţa copiii să înoate a apărut anul trecut. Proiectul a avut succes şi va continua şi în vara curentă. „Am pregătit tot de ce este nevoie, am format grupe după categorii de vîrstă care includ copii între 7-11 şi 11-14 ani", a menţionat Bolgar, citat de gagauzinfo.md.

Funcţionarul a specificat că în acest an sînt preconizate ore de înot şi pentru adolescenţi. „Anul trecut, de instruire au beneficiat peste 60 de copii, iar în acest an ne-am propus să extindem programul, antrenînd cît mai mulţi tineri în sportul de nataţie", a subliniat Maxim Bolgar.

Antrenamentele au început astăzi într-un unul din bazinele din Comrat. Instruirea se face gratuit, iar administraţia autonomiei a afirmat că este deschisă oricărei susţineri care ar permite dezvoltarea acestui proiect.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , înot , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.