Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2014, 15:20 Мuzica în filmul moldovenesc views 15030
Cea mai mare intersecţie cu pod din R.Moldova a fost deschisă la Sărătenii-Vechi
Foto: tv7.md
17 iulie 2014, 15:20 Мuzica în filmul moldovenesc views 15030

Cea mai mare intersecţie cu pod din R.Moldova a fost deschisă la Sărătenii-Vechi

Cea mai mare intersecţie cu pod din Moldova a fost deschisă pentru circulaţia rutieră. Intersecţia denivelată constă dintr-un pod nou, cu lungimea de aproape 60 de metri, lăţimea de 13,5 metri şi înălţimea de şapte metri.

Prim-ministrul, Iurie Leancă, care a participat la deschidere afirmă că o astfel de intersecţie este prima construcţie de acest fel, ridicată în ultimii 20 de ani, în ţară.

Construcţia a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de kilometri, efectuată în cadrul Programului Compact. În acest scop, au fost alocate aproape două milioane de dolari, din fondurile Programului. Intersecţia va contribui la fluidizarea traficului şi la sporirea securităţii circulaţiei rutiere în perimetrul drumurilor naţionale Chişinău-Bălţi şi Chişinău-Soroca.

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul naţional M2, care asigură legătura dintre Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a traseului au demarat în 2012 şi vor continua până la finele lunii august 2014.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

drum , pod , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.