Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 martie 2016, 16:02 Muzica populară views 8321
Tradiţia Mărţişorului este perpetuată de tînăra generaţie la Cahul
07 martie 2016, 16:02 Muzica populară views 8321

Tradiţia Mărţişorului este perpetuată de tînăra generaţie la Cahul

În perioada 1 - 9 martie la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul este organizată o expoziţie - târg de marţişoare „Un mărţişor un dar pentru tine" ediţia a V-a, relatează Radio Moldova Actualităţi. Cu banii acumulaţi din vânzarea mărţişoarelor studenţii Universităţii din Cahul vor să realizeze un proiect de amenajare a teritoriului din faţa unuia dintre blocurile de studii ale Universităţii din Cahul, unde vor fi instalate scaune.

Totodată, studenții își doresc să perpetueze tradiția purtării mărțișoarelor la începul de primăvară.

„Noi ne-am propus să reanimăm această tradiție și să începem chiar de la noi – de la studenți și profesori, să le vorbim vizitatorilor acestei expoziții despre această sărbătoare, iar ei să înceapă să dea valoare mărțișorului", a spus Ludmila Noni, lector în cadrul Universității din Cahul.

Unele dintre podoabele pimăverii au fost la mare căutare, meșterițele vâzându-se nevoite la un anumit moment să confecționeze mărțișoare și la comandă.
Cele mai scumpe mărțișoare au fost și cele mai întrebate.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Cahul , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.