Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 mai 2019, 15:45 Poveşti views 20621
În satul Sărata Veche, Făleşti, s-a deschis o piață modernă
03 mai 2019, 15:45 Poveşti views 20621

În satul Sărata Veche, Făleşti, s-a deschis o piață modernă

Locuitorii satului Sărata Veche, Făleşti, au de acum încolo o piaţă modernă. Pe teritoriul acesteia, localnicii vor putea găsi de la produse alimentare pînă la îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Noua piaţă mixtă, care are 100 de locuri de vînzare, a fost mult aşteptată de săteni, în special de cei care pînă acum mergeau să-şi comercializeze marfa la Făleşti sau în alte localităţi vecine. După ce tarabele au fost sfinţite de preot, au apărut şi primii vînzători.

Cei care vor să-şi vîndă marfa în piaţă nu vor achita nicio taxă. Cheltuielile de întreţinere vor fi suportate de autorităţile locale.

Costul proiectului a fost de 900 de mii de lei. 70 la sută reprezintă contribuţia Fondului de Investiţii în Agricultură, iar restul - a localnicilor. La evenimentul de inaugurare a fost şi deputatul Sergiu Sîrbu.

În comuna Sărata Veche din raionul Făleşti locuiesc în jur de patru mii de oameni.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

piata , Făleşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.