Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 octombrie 2013, 10:20 views 8238
10 octombrie 2013, 10:20 views 8238

Aniversarea a 577 de ani ai Chişinăului va avea loc cu mare fast



Cu ocazia aniversării a 577-a de la fondarea Chişinăului, în capitală vor fi organizate mai multe evenimente festive. Sărbătoarea dedicată Hramului oraşului Chişinău va începe, la ora 08:00, cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt şi cu o liturghie la Catedrală Mitropolitană, transmite trm.md.

Inaugurarea festivă a sărbătorii Chișinăului va avea loc, la ora 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). La eveniment vor fi prezenţi oaspeţi de onoare din mai multe ţări, funcționari din cadrul Primăriei, dar și colective artistice. În scuarul Catedralei  Mitropolitane „Naşterea Domnului” și în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt” vor avea loc expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte, floristică. Tot aici se va desfășura și concursul de desen pe asfalt „Chişinăul în viziunea copiilor”.

Începînd cu ora 12:00, preturile de sector își vor amenaja platourile pe bulevardul Ştefan cel Mare. La ora 14:00, la Sala cu Orgă, va avea loc festivitatea de premiere a persoanelor în etate, a elevilor şi studenţilor cu merite deosebite în domeniul ştiinţei, medicinii, culturii şi sportului.

Piața Marii Adunări Naționale va găzdui un concert de zile mari, începînd cu ora 17:00. În cadrul concertului, dedicat sărbătorii oraşului Chişinău, vor evolua fraţii Advahov şi Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Iurie Sadovnic, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan, Nina Crulicovschi şi mulţi alţi interpreţi de muzică populară şi uşoară. În acest an va susţine un concert în centrul capitalei şi cîntăreaţa Andra din Romînia. Sărbătoarea va culmina, la ora 23:30, cu focuri de artificii.

Cei 577 de ani de la prima testare a municipiului Chișinău vor fi marcați printr-o serie de evenimente și după data de 14 octombrie. În perioada 15-20 octombrie, locuitorii și oaspeții capitalei vor putea vizita o expoziţie-concurs a lucrărilor foto „Chişinăul de ieri, Chişinăul de azi”. Pe 18 octombrie se va desfășura serata de creaţie Fantezia „În glumă şi în serios” a compozitorului Oleg Negruţă, iar pe 23 octombrie va avea loc concertul jubiliar „Seară Albastră” al Anastasiei Lazariuc

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concert , Chisinau , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.