Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2023, 09:30 views 707
Zi liberă pentru elevii din Chișinău
27 noiembrie 2023, 09:30 views 707

Zi liberă pentru elevii din Chișinău

Comisia Situații Excepționale Chișinău a decis că elevii din școlile din capitală, inclusiv școlile de artă au mîine zi liberă, iar lecțiile vor fi recuperate ulterior.

Fiecare instituție educațională va decide individual cînd și în ce mod vor recupera orele, pe parcursul anului, a anunțat edilul Ion Ceban.

Și Ministerul Educației și Cercetării recomandă autorităților publice locale să examineze posibilitatea suspendării procesului educațional în localitățile unde accesul la instituțiile de învățămînt este îngreunat sau imposibil.

De asemenea, li se recomandă să verifice suplimentar transportul școlar, inclusiv să apeleze la Inspectoratul General de Poliție pentru a asigura transportarea în siguranță a copiilor.

Orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1037 locuitori

Orac este un sat şi comună din raionul Leova. Orac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1037 de oameni. Satul Orac a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.