Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 noiembrie 2021, 16:00 views 1669
Lucrări de întreținere şi modernizare a sistemului de iluminat în capitală continuă
10 noiembrie 2021, 16:00 views 1669

Lucrări de întreținere şi modernizare a sistemului de iluminat în capitală continuă

Lucrări de întreținere şi modernizare a sistemului de iluminat în capitală continuă. Săptămîna trecută, angajații IMREI „Lumteh” au zugrăvit 16 piloni și au montat 50 de suporturi pentru fixarea corpurilor de iluminat.

Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente se lucrează foarte mult și la restabilirea iluminatului în zona și în interiorul pasajelor subterane. Săptămîna precedentă, în acest sens s-a lucrat la pasajele subterane nereparate de pe bd. Decebal și șos. Muncești.

„Pe șos. Hîncești s-au amenajat suporturile pentru iluminarea carosabilului, iar pînă la sfîrșitul lunii urmează a fi instalat tot sistemul de iluminat pe această stradă. Și pe str. Cuza Vodă vor fi finalizate lucrările de modernizare a iluminatului stradal și pietonal. În paralel s-a lucrat și la iluminarea zonelor pietonale pe străzile V. Lupu, Alba Iulia și Calea Ieșilor și bd. Renașterii Naţionale şi str. Meșterul Manole.

La fel, se lucrează la întreținerea iluminatului stradal în suburbii, pe parcursul săptămînii trecute intervenindu-se în ColonițaBudeștiVadul lui Vodă și Cheltuitori, unde au fost reparate mai multe corpuri de iluminat. Pe parcursul ultimilor doi ani, IMREI „LUMTEH” a reușit reparația și modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile Albișoara, Calea Orheiului, A. Puskin, G. Bănulescu-Bodoni, Gr. Vieru-Tudor Vladimirescu, Teilor, L. Deleanu, Cuza Vodă, N. Testemițeanu, V. Belinski”, a declarat Ceban.

Pînă la sfîrșitul anului curent va fi reabilitat iluminatul și pe străzile Burebista și șos. Hîncești. Totodată, a fost modernizat iluminatul la trecerile pietonale de pe străzile A. Puskin, G. Bănulescu-Bodoni, C. Tănase, I. Creangă și reconstruit rețelele electrice de iluminat de pe aleea din bd. Mircea cel Batrîn.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , lumina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
276 locuitori

Plop este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Căușeni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 276 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.