|
Cum se va dezvolta centrul istoric al orașului Chișinău?
În zona istorică a orașului Chișinău nu se permite construcția clădirilor mai înalte de 15 m (pînă la vîrful acoperișului), iar toate obiectele trebuie proiectate în baza PUZ-ului dezvoltat cel puțin pentru un cartier.
Despre acest lucru a anunțat președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirtoca, în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat informații actuale cu privire la multe probleme de interes public, transmite Noi.md.
El a menționat că un subiect important pe care îl examinează Comisia pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare este dezvoltarea nucleului istoric al orașului, iar principala problemă a zonei este faptul că aici sistemul de construcție și proiectare nu este legalizat.
"Noi vrem să facem ceva pentru orașul nostru. Eu consider că Chișinăul este unul din cele mai frumoase orașe din Europa care dacă va fi condus corect - va înflori", a subliniat Vasile Chirtoca.
Potrivit lui, în ultimele luni, au fost luate decizii foarte importante cu privire la proiectele dezvoltate acum un an. Acestea au fost examinate în cadrul Comisiei de mai multe ori după care a fost luată decizia de a le propune CMC spre aprobare. Una dintre acestea se referă la securizarea și dezvoltarea zonei Centru - nucleul istoric al orașului Chișinău".
Vasile Chirtoca a menționat că sînt multe cazuri, cînd constructorii sau pur și simplu oameni cu bani, cumpără spații în zona centrală și vor să ridice aici clădiri cu 8-10 etaje, lucru care nu este posibil în centrul istoric în orașului.
"În conformitate cu decizia respectivă a Consiliului Municipal, în zona istorică a orașului Chișinău nu se permite edificare clădirilor mai înalte de 15 m (pînă la vîrful acoperișului). Totodată, toate proiectările care urmează să fie făcute, trebuie să fie realizate în baza PUZ-ului dezvoltat cel puțin pentru un cartier. Trebuie să fie proiectat un cartier, noi trebuie să vedem cum arată per ansamblu arhitectura zonei și numai după aceasta pot fi construite mai multe case care să se înscrie în acel plan urbanistic zonal", a subliniat președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare a Consiliului Municipal Chișinău.
Sursa:
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
- Această plantă face parte din rândul celor mai remarcabile ierburi tămăduitoare!
- Minunea arhitecturală a Indiei — vechiul puț Rani-ki-vav (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1830
- Populația:
- 41 locuitori
Schinenii Noi este un sat din cadrul comunei Schineni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni Satul Schinenii Noi a fost menționat documentar în anul 1830.
Comentarii
(0)