Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 februarie 2020, 18:05 views 2997
Construcție ilegală pe bulevardul Traian: Locuitorii capitalei cer implicarea procuraturii
20 februarie 2020, 18:05 views 2997

Construcție ilegală pe bulevardul Traian: Locuitorii capitalei cer implicarea procuraturii

După ce Noi.md a mediatizat cazul ieșit din comun de pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al capitalei unde proprietarii unei săli de nunți și-au extins edificiul din contul trotuarului pe unde merg pietonii, internauții s-au arătat indignați și cer ca procuratura să se autosesizeze și să inițieze o cauză penală atît împotriva administratorilor localului, cît și împotriva judecătorilor care au permis înregistrarea clădirii, scrie Noi.md.

 

Oamenii se arată indignați de faptul că pînă în acest moment nu s-a făcut nimic pentru a opri ilegalitățile, iată de ce își propun să inițieze o petiție online în care se vor adresa primarului capitalei, Ion Ceban, ca să se implice în soluționarea problemei.

Reamintim că este vorba de restaurantul „La Vista”, situat pe bulevardul Traian 5/3. Deși porțiunea de drum la care ne referim este destinată circulației pietonilor, acest lucru nu a împiedicat agentul economic să ridice edificiul pe o parte de trotuar. Conform datelor oficiale, construcția a fost înregistrată în baza unei hotărîri judecătorești. Locuitorii din regiune s-au arătat indignați și vor ca spațiul public care le-a fost furat să fie eliberat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , construcție , procuratura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3295 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 48 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3295 de oameni. Ustia a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.