Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 decembrie 2019, 14:30 views 2705
Investigațiile în cazul Grenoble bat pasul pe loc – Slusari
17 decembrie 2019, 14:30 views 2705

Investigațiile în cazul Grenoble bat pasul pe loc – Slusari

După ce vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a sesizat Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție în cazul transmiterii în arendă a zece hectare de teren agricol de pe strada Grenoble, ancheta nu are deocamdată o finalitate.

Deputatul insistă că hotărîrea prin care Guvernul a decis să transmită în arendă acest teren a fost luată ilegal, iar în consecință lotul ar fi ajuns pe mîna „mafiei imobiliare", care intenționează să construiască de fapt un hotel și o zonă de odihnă. Principala abatere, potrivit lui Slusari, constă în faptul că terenul agricol a fost dat în arendă, fără a fi organizată o licitație publică.

„Am primit un răspuns după mine neargumentat din partea Agenției Proprietăți Publice, în care ei spun că totul e în regulă și spun că se poate face transmiterea în arendă fără licitație, făcînd referință la un regulament aprobat de Guvern. CNA m-a informat că a fost pornit procesul penal, dar dat fiind faptul că trebuie făcute multe verificări, sînt trei terenuri, e mare volumul de lucru și își rezervă timp mai mult pentru cercetări", a relatat pentru Noi.md Alexandru Slusari.

Conform informațiilor preliminare, arendașii planifică construcția unei pensiuni, a unui centru de comercializare a tehnicii agricole, precum și a unei hale industriale pe acel lot. Potrivit vicespicherului Parlamentului, și aici se atestă o încălcare, întrucît, potrivit legii, arendașul nu este în drept să deschidă zone de agrement pe teren agricol.

„Aici se încalcă Codul funciar, unde este precizat că doar proprietarul are dreptul să facă acest lucru. Sînt mai multe momente care indică abateri de la legislația în vigoare...Nu este clar nici statutul juridic al acestui depozit, poate aici e cea mai mică încălcare, dar oricum, la aceste întrebări răspuns nu am primit", a concluzionat Slusari.

Menționăm că cele trei terenuri agricole de pe strada Grenoble: de 5 ha, 2,7 ha și 2,5 ha au fost transmise în arendă companiilor „Palan" și „Grand Oil", precum și persoanei fizice Ala Melihova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Alexandru Slusari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.