Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 mai 2019, 15:10 views 17193
Mozaicul de la Palatul de Cultură al Sindicatelor, pierdut? (Foto)
17 mai 2019, 15:10 views 17193

Mozaicul de la Palatul de Cultură al Sindicatelor, pierdut? (Foto)

Teoretic, mozaicului care înfrumuseța fațada unui perete al fostului palat de Cultură al Sindicatelor ar trebui să fie transferat în viitorul apropiat sau mai îndepărtat pe un perete al Teatrului Național de Operă și Balet.

Practic, însă, lucrurile stau cu totul alfel. Iar asta pentru că deși responsabilii din cadrul Ministerului de Educație, Cultură și Cercetare al Republicii Moldova spun că mozaicul este păstrat pe niște paleți de lemn tot în locul unde cîndva era amplasat (în sectorul Rîșcani al capitalei), de facto el acolo nu se află.

Echipa de filmare al portalului nostru de știri a fost la fața locului și a găsit pe acel teritoriu doar un cîmp gol, iar de mozaic nici urmă.

Mai mult decît atît, soarta acestei opere de artă, de importanță națională rămîne incertă datorită faptului că deocamdată Consiliul Municipal Chișinău nu a adoptat nici o decizie privind strămutarea mozaicului.

Reamintim că, potrivit unei schițe de proiect făcute de specialiștii din cadrul Ministerului de Educație, Cultură și Cercetare, mozaicul urmează să fie reamplasat pe un perete al Teatrului Național de Operă și Balet.

Cheltuielile pentru strămutarea mozaicului vor fi achitate de compania Kaufland.

Încercarea de a vorbi cu directorul TNOB, Ion Grosu, s-a terminat cu un refuz categoric de a oferi careva comentarii pentru presă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Mozaic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.