Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2018, 16:45 views 13251
În centrul Chişinăului, tehnica specială distrug elemente ale patrimoniului cultural (Foto)
26 octombrie 2018, 16:45 views 13251

În centrul Chişinăului, tehnica specială distrug elemente ale patrimoniului cultural (Foto)

Pe bulevardul Ştefan cel Mare au loc lucrări cu folosirea tehnicii speciale: muncitorii scot mulura sovietică de la cunoscutele blocuri din perioada „empire-ului stalinist".

Fragmentele sînt aruncate în dezordine tot aici. Locatarii blocurilor se arată îngrijoraţi că elementele decorative unice nu vor mai reveni la locul obişnuit.

Imaginile făcute ieri lîngă unul din aceste blocuri au fost postate în reţelele de socializare de către locuitorul Chişinăului, Nicolae Chirnev.

„Scot mulura sovietică de pe clădirea din perioada sovietică de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Probabil, aceste elemente s-au desprins de sine stătător şi prezentau pericol, probabil vor fi restaurate, totuşi mă îndoiesc de acest lucru, or nu sînt specialist în materie", a descris situaţia Nicolae.

Discuţia pe marginea postării a fost susţinută de activiştii civili. „Nu ştiu care este esenţa situaţiei, totuşi, chiar dacă sunt scoase pentru restaurare, nu cred că vor reveni la loc", şi-a expus opinia activista publică Maia Laguta. "Bineînţeles, nu vor fi puse la loc. Trebuie alertată de urgenţă Primăria, cerînd explicaţiile de rigoare", a propus activistul Alexei Dimitrov.

Sursa: 1news.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cultura , distrugere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.