Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 octombrie 2018, 12:55 views 7599
Consilierii au votat contra instalării în Chișinău a indicatoarelor turistice multilingve
05 octombrie 2018, 12:55 views 7599

Consilierii au votat contra instalării în Chișinău a indicatoarelor turistice multilingve

Consiliul Europei a oferit Chișinăului un grant de 14 700 de euro pentru un proiect care prevede instalarea în oraș a indicatoarelor multilingve, pentru principalele obietive turistice ale capitalei.

Proiectul a fost inițiat de Direcția locativ-comunală și amenajare și prevede și contribuția financiară a Primăriei în sumă de 10 700 de euro.

Proiectul prevede instalarea a 23 de piloni cu indicatoare turistice, dintre care 15 piloni cu cîte opt indicatoare; patru piloni cu șase indicatoare și patru piloni cu cîte patru indicatoare. Inscripțiile pe aceste indicatoare urmau a fi făcute în limba de stat, în limba engleză și în una dintre limbile minorităților naționale, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

Printre obiectivele turistice la care urmau a fi instalate indicatoare sînt: Primăria Chișinău, Filarmonica Națională, Cimitirul Evreiesc, Clădirea Sinagogii, Parlamentul, Sala cu Orgă, Catedrala Mitropolitană, Castelul de Apă, Muzeul Național de Istorie, Biserica „Adormirea Maicii Domnului", Muzeul Satului, Universitatea de Stat din Moldova ș.a.

Proiectul dat a fost suspus dezbaterilor azi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, dar nu a acumulat un număr suficient de voturi din partea consilierilor municipali.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , strada , consilier

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.