Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2017, 11:55 views 45943
Construcția de pe Calea Ieșilor, stopată! (Foto, Video)
08 noiembrie 2017, 11:55 views 45943

Construcția de pe Calea Ieșilor, stopată! (Foto, Video)

Construcția obiectului comercial de pe strada Calea Ieșilor a fost stopată.

Deocamdată nu se cunoaște dacă fostul primar interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a interzis construcția, cert este că printr-o decizie aprobată de CMC pe data de 3 octombrie, el a fost obligat să anuleze autorizația de construcție în termen de doua zile.

Asta deoarece, autorizația a fost emisă ilegal pe data de 28 august, în condițiile în care în luna iulie, CMC a aprobat mai multe decizii menite să rezolve problema construcțiilor din zonele înverzite ale Chișinăului, din preajma blocurilor locative, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor.

Deocamdată, nu se cunoaște dacă construcția a fost stopată temporar, ori definitive, întrucît, Nistor Grozavu, a renunțat la funcție pe data de 6 octombrie. Exact pînă la data de 6 octombrie, Grozavu era obligat să anuleze autorizația de construcție și să înceapă tratative cu proprietarul lotului de pămînt ca să i se propună altul în schimbul celui de pe strada Calea Ieșilor.

Precizăm că în luna iulie, CMC a aprobat o decizie cu privire la stabilirea unor restricții la executarea lucrărilor de construcții în interiorul cartierelor locative din municipiul Chișinău, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor. Chiar și așa, toate instituțiile de resort ale Primăriei au dat acceptul pentru ridicarea obiectivului comercial de pe strada Calea Ieșilor, iar pe 28 august curent, primarul general interimar, Nistor Grozavu, a semnat autorizația de construcție.

Conform deciziei adoptate anterior, nu se admite construcția obiectivelor noi în spațiul din interiorul cartierelor locative, cu excepția următoarelor obiective: de sport și joacă, cu caracter cultural și artistic, locurilor de agrement și odihnă, nu mai înalte de 2 nivele. Astăzi, CMC a constatat că prevederile adoptate anterior au fost încălcate de conducere Primăriei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.