Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2017, 11:55 views 4555
10% din fondul locativ municipal din Chișinău este conectat la agentul termic
23 octombrie 2017, 11:55 views 4555

10% din fondul locativ municipal din Chișinău este conectat la agentul termic

Gestionarii blocurilor din fondul locativ municipal din Chișinău au semnat în mare parte pașapoartele tehnice pentru livrarea agentului termic. La această etapă, căldură este în 10% din aceste blocuri. Situația este mai proastă în cazul asociațiilor de locatari, unde pașapoarte tehnice sînt semnate pentru 54% dintre blocuri.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a reiterat, astăzi, în cadrul ședinței operative de la Primărie că, până la semnarea dispoziției de începere a sezonului de termificare în întreg orașul, conectarea fondului locativ la agentul termic se poate face la solicitarea locatarilor. Petru Gontea crede că numărul solicitărilor va crește pe parcursul săptămînii curente în contextul temperaturilor tot mai scăzute de afară.

Directorul general al SA „Termoelectrica", Veaceslav Ene, a spus că, până în prezent, au fost conectate la agentul termic circa 500 de obiective – instituții, dar și locuințe. Numărul solicitărilor din partea fondului locativ este în creștere.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chișinău", Veronica Herța, a menționat că și instalațiile întreprinderii sînt gata să furnizeze agentul termic, însă numărul de cereri este mic. Veronica Herța a făcut apel la consumatori (persoane fizice) să achite datoriile acumulate față de furnizor, în valoare de patru milioane de lei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , incalzire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.