Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 octombrie 2017, 10:15 views 3834
Majoritatea grădiniţelor din Chișinău au fost conectate la căldură
17 octombrie 2017, 10:15 views 3834

Majoritatea grădiniţelor din Chișinău au fost conectate la căldură

Peste 100 de grădiniţe din cele 145 din capitală au fost deja conectate la căldură. Informaţia a fost comunicată pentru MOLDPRES de şefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica" SA, Elena Junghină.

Potrivit sursei citate, pînă în prezent, la agentul termic au fost conectate 19 spitale, două instituţii superioare de învăţămînt, 28 case particulare, 43 agenţi economici şi 50 de blocuri de locuit. "Pînă astăzi, de căldură beneficiază 29 din cele 190 de şcoli din capitală", a menţionat Junghină.

„Toate instituţiile bugetare din capitală au sistemele pregătite şi paşapoartele tehnice semnate, pentru a fi conectate la căldură. De asemenea, peste 90 la sută din blocurile din Chişinău au actele gata pentru conectare. Pentru a beneficia de agent termic, administratorii instituţiilor sau gestionarii blocurilor trebuie să depună o cerere la filialele de sector ale „Termoelectrica" SA şi în decurs de trei ore vor fi conectaţi", a adăugat Junghină.

Aceasta a specificat că odată cu încălzirea timpului de afară, specialiştii de la „Termoelectrica" SA vor seta sistemul de încălzire după alţi parametri, iar multe blocuri de locuit din capitală au sisteme automate care reglează căldura.

„Termoelectrica" SA asigură anual cu căldură 4100 obiective, 208 mii de apartamente, 145 grădiniţe, 190 de şcoli, 105 spitale, 130 de universităţi, colegii şi şcoli profesionale.

Sîmbătă, de hramul capitalei, „Termoelectrica" a organizat o tombolă la care au fost oferite cadou trei abonamente pentru încălzire.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , incalzire , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.