Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 august 2017, 10:15 views 44093
Igor Gamrețchi a fost condamnat la doi ani de închisoare
03 august 2017, 10:15 views 44093

Igor Gamrețchi a fost condamnat la doi ani de închisoare

Fostul șef al Direcției transport și căi de comunicații din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, Igor Gamrețchi, a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată din capitală. Decizia a fost pronunțată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit hotărîrii, pedeapsa urmează a fi executată într-un penitenciar de tip semi-închis. Totodată, Gamrețchi are interdicția de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de trei ani. Igor Gamrețchi va fi eliberat provizoriu sub control judiciar pînă la pronunțarea definitivă a sentinței. Decizia instanței poate fi atacată timp de 15 zile.

După pronunțarea hotărîrii, Gamrețchi a spus că decizia va fi atacată la Curtea de Apel. „Mă așteptam la o măsură mai puțin aspră, o să încerc să-mi apăr drepturile în continuare", a menționat Gamrețchi.

La rîndul său, procurorul de caz a specificat că „pedeapsa va fi aplicată după pronunțarea unei decizii finale".

Fostul șef al Direcției transport și căi de comunicații din cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost reţinut la 25 aprilie curent într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. În același dosar, anterior, a fost reținut primarul mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, și viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , inchisoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.