Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iunie 2017, 10:30 views 9603
Bătăi şi răniți în preajma Pieţei Centrale (Video)
15 iunie 2017, 10:30 views 9603

Bătăi şi răniți în preajma Pieţei Centrale (Video)

Scandal cu bătăi şi răniţi în preajma Pieţei Centrale din Chişinău. În această dimineaţă, mai mulţi vînzători ambulanţi, care refuză să plece din stradă, s-au luat la pumni cu cei peste o sută de poliţişti şi carabinieri veniţi să demonteze tarabele din zona străzilor Armenească şi Bulgară. Doi carabineri au fost răniți, după ce comercianții au opus rezistență și au aruncat cu mese şi lăzi în oamenii legii.

Altercaţiile şi încăierările au început dimineaţa în jurul orei 04:00, când accesul poliţiştilor pe strada Bulgară şi Mitropolit Varlaam a fost blocat de aproximativ 40 de comercianți stradali.

"Ei vor război, război am făcut", a spus un vînzător.

Cei 45 de poliţişti şi 60 de carabinieri au fost atacați de vânzătorii ambulanţi care le-au blocat accesul pe strada Bulgară. În timpul bătăii, un carabinier s-a ales cu capul spart, iar altul a fost accidentat la picior.

"Au fost traumați doi militari, unul la picior, unul la cap din cauza aruncării unor obiecte metalice, cutii. Militarii au fost transportați în unitatea militară și acordat ajutorul medical", a spus un carabinier.

Lupta împotriva comerţului ilegal din preajma Pieței Centrale a început încă de luni. Comercianţii refuză să-și vândă produsele în piaţă, pentru că nu au locuri, deşi mai multe tarabe stau goale:

"Unde-s locurile libere? Care e pavilionul pentru piața agricolă? E piață de fiare, de chiloți și de detergenți".

"În piață nu sunt locuri...Să ne dea de lucru nu este...Să ne ducă chiar și la directorul pieței să ne arate unde-s locurile"

Reprezentanţii Pieţei Centrale susţin însă că, zilnic, au pînă la 350 de locuri libere. Chiria spaţiilor pentru o zi fiind de 12 lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

piata , Chisinau , carabinieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.