Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2017, 15:00 views 5929
Primăria testează troleibuzele fără fir
14 iunie 2017, 15:00 views 5929

Primăria testează troleibuzele fără fir

Primăria municipiului Chișinău testează troleibuzele fără fir, alimentate cu baterii acumulatoare. Șeful Direcției relații publice, Vadim Brînzaniuc, a declarat pentru IPN că deocamdată nu a fost stabilit itinerarul pe care vor circula acestea, fiind luate în calcul mai multe opțiuni.

Pe durata testărilor, troleibuzele fără fir vor parcurge pînă la o mie de kilometri. Astăzi troleibuzele circulă pînă la aeroport. Deocamdată fără pasageri.

„Noi examinăm cîteva itinerare, acolo unde nu sînt fire de contact. Troleibuzele fără fir vor fi testate pe direcția spre aeroport, spre Spitalul Clinic Republican sau spre Stăuceni. O decizie nu este încă luată", a declarat Vadim Brînzaniuc.

Troleibuzul se poate alimenta de la bateriile acumulatoare pe o distanta de până la 50 de kilometri. Acestea sunt de trei ori mai economice decît autobuzele alimentate cu motorină.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , testare

Comentarii

 (1)
  • #1 user Răspunde Citează selecţia
    Когда начнут расширять маршруты троллейбусов? Говорили что то о маршруте в Вадул луй водэ и Яловень (можно на аккумуляторах). Когда продлят маршруты 7 и 13  до Миорицы?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1526 locuitori

Sturzeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Sturzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1526 de oameni. Satul Sturzeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.