Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2016, 16:15 views 11075
Casele ce ar putea deveni morminte la un seism puternic (Video)
28 decembrie 2016, 16:15 views 11075

Casele ce ar putea deveni morminte la un seism puternic (Video)

Cutremurul de acum o lună care a cam zdruncinat întreaga Moldovă şi mai ales pe locatarii blocurilor, a readus în actualitate o întrebare pe care o plasasem în arhivele memoriei: dacă locuinţele noastre vor rezista la un cutremur mare din zona Vrancea, care, potrivit seismologilor, se va produce inevitabil...

După fiecare seism cu o magnitudine moderată autorităţile încearcă să ne injecteze cîte o doză de calm şi ne asigură că nu sîntem ameninţaţi de pericole majore. Însă optimismul lor nu este împărtăşit de unii experţi în construcţii care prorocesc o adevărată apocalipsă pentru Chişinău, oraşul cu mii de blocuri care adăpostesc sute de mii de suflete.

În opinia lor, dezastrul va fi generat nu atît de unda de şoc a cutremurului, cît de indiferenţa și lăcomia care îi caracterizează pe unii dintre dezvoltatorii imobiliari, dar şi pe funcţionarii care ar trebui să supravegheze domeniul construcţiilor şi exploatării locuinţelor existente.

Dezvăluiri cutremurătoare despre casele care ne-ar putea deveni morminte într-un reportaj special marca "Moldova, ţară de minune".

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cutremur , casa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.