Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 decembrie 2016, 15:45 views 35797
Urși în loc de polițiști pe o trecere pietonală din Chișinău (Foto)
18 decembrie 2016, 15:45 views 35797

Urși în loc de polițiști pe o trecere pietonală din Chișinău (Foto)

Astăzi, 18 decembrie 2016, în contextul sărbătorii „Zilei Naționale a Poliției" Inspectoratul Național de Patrulare a organizat în parteneriat cu ,,Crime Stoppers Moldova Program" un flashmob la o trecere pietonală din capitală.

Astfel, la flashmob au participat doi urși iar misiunea acestora a fost ca să fie prezenți la trecerea pietonală selectată pentru a supravehea circulația rutieră prin cîteva gesturi esențiale. Șoferii care au cedat trecerea pietonilor s-au ales cu cîte un mesaj de mulțumire: "Respect pentru că alegeți siguranța pietonilor!" și o portocală, iar conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor s-au ales cu un alt mesaj de conștientizare: „Viteza poate să mă omoare!" și cu o lămîie. Totodată, pietonii au traversat strada cu ajutorul urșilor, aceștia au rămas impresionați, mai ales micii pietoni care au primit și ei în dar cîte o portocală.

De asemenea, tot astăzi acțiunea este desfășurată în continuitate și de către Batalionul de patrulare Sud al INP, în orașul Comrat.

Prin aceste acțiuni, Inspectoratul Național de Patrulare are scopul de a sensibiliza și disciplina atît conducătorii auto cât și ceilalți participanți la traficul rutier.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare solicită tuturor participanților la trafic să se conformeze regulilor de circulație.

Cuvinte cheie:

urs , Chisinau , politia

Comentarii

 (1)
  • #1 valiko Răspunde Citează selecţia
    Разметку нанесли бы для начала. И авто свое убрали бы с тротуара.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.