Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2016, 14:50 views 6437
Cum va fi tîrgul de sărbători din capitală anul acesta
21 noiembrie 2016, 14:50 views 6437

Cum va fi tîrgul de sărbători din capitală anul acesta

În acest an tîrgul de sărbători din Piața Marii Adunări Naționale se va deosebi de cei din anii trecuți.

Cel puțin asta și-o propun reprezentanții Primăriei, excluzînd unele elemente tradiționale.

Direcția „Spații verzi" se află în căutarea unui brad, însă, deocamdată, a primit doar 3-4 propuneri în acest sens. Primarul general, Dorin Chirtoacă, i-a îndemnat pe responsabili să opteze pentru un brad ce oricum urmează să fie defrișat. La fel, acesta a menționat că nu e nevoie de un brad mai mare decît cel de anul trecut.

Reprezentanții „Lumteh" au anunțat că sînt în proces de reparație a decorațiunilor stradale și că de vinerea viitoare vor începe instalarea luminițelor prin oraș, ca să reușească pînă la deschiderea oficială, preconizată pentru 1 decembrie.

În ceea ce privește tîrgul de sărbători, edilul optează pentru elemente rustice, cerînd excluderea panourilor pentru fotografiere, a zecilor de moși crăciuni și altor elemente deja învechite și lipsite de interes pentru public. Mai mult, edilul intenționează ca în anii viitori să se ocupe el personal de tîrgul de sărbători.

Deocamdată au parvenit doar două cereri privind amplasarea unui carusel și funcționarea unui trenuț pentru copii. Patinoarul nu se va regăsi în anul curent în PMAN, deoarece a fost deja amplasat unul, în alt sector al orașului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , tirg , sarbatoare , Crăciunul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.