Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 noiembrie 2016, 10:35 views 4403
În Parcul Muncești vor fi tăiați peste 200 de copaci
09 noiembrie 2016, 10:35 views 4403

În Parcul Muncești vor fi tăiați peste 200 de copaci

Acest lucru se va întîmpla la solicitarea S.A. „Apă-Canal Chișinău".

Copacii din Parcul „Muncești" urmează a fi defrișați potrivit unei dispoziții emise de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Cei mai mulți arbori ce urmează a fi tăiați sînt de ulm – 86 și arțar – 66. Totodată, vor fi defrișați și 40 de frasini, cîte șapte sălcii și plopi albi, și un molid.

Potrivit reprezentanților S.A. „Apă-Canal Chișinău", aceste măsuri sînt necesare pentru a se putea efectua lucrări de reabilitare a conductei de apă care alimentează localitățile Sîngera și Revaca. Ei susțin că traseul a fost coordonat cu autoritățile de mediu, astfel încît să fie sacrificați cît mai puțini arbori.

Lucrările de reabilitare a conductei, cu o lungime de 1,7 km, vor începe direct după ce vor fi tăiați copacii. Totodată, se dau asigurări că nu vor fi create incomodități pentru consumatori.

Reamintim că, recent, pe starda Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni au fost tăiați alți 18 copaci. Potrivit reprezentanților Asociației „Spații Verzi", în locul arborilor urmează a fi plantați puieți noi.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parc , copac , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1736
Populația:
1075 locuitori

Plopi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Plopi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Populaţia satului Plopi alcătuia 1075 de oameni în anul 2012. Satul Plopi a fost menționat documentar în anul 1736.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.