Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2016, 15:30 views 7343
Capitala marchează Ziua Internaţională a Păcii
21 septembrie 2016, 15:30 views 7343

Capitala marchează Ziua Internaţională a Păcii

Veteranii de război şi reprezentanţii administraţiei centrale au desfăşurat un marş în centrul capitalei şi au păstrat un moment de reculegere pentru a marca Ziua Internaţională a Păcii şi a comemora persoanele care şi-au pierdut viaţa pe cîmpul de luptă.

Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne, adresându-se celor prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a avut loc ceremonia, a spus că e pentru prima dată când Ziua Internaţională a Păcii este marcată în Moldova sub egida Ministerului Afacerilor Interne. Oficialul a remarcat că preţul mare al păcii trebuie să motiveze oamenii să o păstreze.

„Doar aşa vom avea o ţară europeană, unde cetăţenii noştri se vor simţi bine. E o oportunitate să contribuim la promovarea valorilor care contribuie la bunăstarea lumii în care trăim. Pace în suflet tuturor", le-a dorit celor prezenţi Alexandru Jizdan.

Programul dedicat Zilei Internaţionale a Păcii a urmat cu o festivitate organizată de elevii din mai multe şcoli din ţară, care au interpretat piese şi au recitat poezii despre pace.

Ziua Internaţională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie, din 1982. De atunci, în fiecare an tot mai multe naţiuni, organizaţii politice şi militare se alătură iniţiativei. Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii" este sunat la sediul ONU în New York. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepţia Africii, şi a fost un cadou de la Asociaţia Naţiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război". Pe inscripţia de pe o parte se poate citi: „Trăiască pacea absolută în lume".

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

pace , ministru , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
1369 locuitori

Sadovoe este un sat şi comună în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Sadovoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Bălți și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de locuitori. Satul Sadovoe a fost oficial înregistrat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.