Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2016, 14:15 views 5840
Mai multe treceri pietonale securizate în capitală
12 septembrie 2016, 14:15 views 5840

Mai multe treceri pietonale securizate în capitală

În Chișinău, numărul trecerilor pietonale securizate se va mări.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut întocmirea unei liste cu treceri pentru pietoni care necesită a fi securizate în mod prioritar, informează NOI.md.

Cererea primarului este îndreptată către Direcția transport și preturile de sector, care în comun vor identifica trecerile în cauză.

„Vom extinde programul de securizare a trecerilor, le vom revizui pe cele vechi și vom vedea unde lipsește iluminatul public și ce alte lucrări trebuie făcute. Am solicitat ca preturile să ne transmită lista trecerilor care necesită să fie securizate. Le-am cerul celor de la «Lumteh» să verifice și să ilumineze prioritar trecerile pietonale", a menționat șeful adjunct al Direcției transport, Vitalie Butucel.

Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulțumit de faptul că pînă în prezent nu a fost numit un responsabil de această problemă: „Mie îmi trebuie sub semnătură să știu cine e responsabil. Nu e suficient ce se face, trebuie să fie monitorizate permanent". Edilul a cerut întocmirea în două-trei zile a unui proiect de decizie în acest sens.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , pietoni , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1932 locuitori

Iurceni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iurceni și Mîrzoaia. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1932 de oameni. Satul Iurceni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.