Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iulie 2016, 15:00 views 6168
Proiectul de reparație a Cinematografului Buiucani are aviz pozitiv de la Primărie (FOTO)
23 iulie 2016, 15:00 views 6168

Proiectul de reparație a Cinematografului Buiucani are aviz pozitiv de la Primărie (FOTO)

La finele anului trecut presa anunța faptul că Cinematograful de Vară din sectorul Buiucani al capitalei va fi restaurat, datorită finanțării obținute din partea European Cultural Foundation din Suedia.

Însă, din cauză că autoritățile publice locale nu doreau să semneze certificatul de urbanism, reamenajarea Cinematografului nu era posibilă, transmite NOI.md.

Acum cîteva zile însă, autorii proiectului au anunțat că, în sfîrșit, primarul Dorin Chirtoacă a semnat acest certificat de urbanism, iar asta înseamnă că pot începe lucrările și în curînd locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să vizioneze filme în aer liber.

Odată ce Primăria și-a dat acceptul, lucrările au și demarat. Pentru început, Cinematograful are propria iluminație: „În sfîrșit, noaptea, la Cinematograf, avem lumină! Cel mai probabil, lucrătorii preturii Buiucani au tras lumina de pe strada Nicolae Costin spre stîlpul care exista în perioada sovietică. Astfel, avem lumină și deasupra terenului de fitness, și deasupra cinematografului nostru", au anunțat organizatorii.

O altă noutate cu care aceștia s-au împărtășit este faptul că au fost tăiate crengile de deasupra drumului asfaltat ce duce spre Cinematograf. Acestea prezentau un pericol pentru vizitatorii parcului și în orice moment puteau rupe firele electrice.

Lucrările tocmai au început și cele mai importante abia urmează a fi executate. Cu toate acestea, la Cinematograf, săptămînal, rulează deja filme în aer liber. În această seară, începînd cu ora 20.00, va fi proiectat filmul „Istoria lucrurilor".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , Chisinau , primaria

Comentarii

 (1)
  • #1 Ion Răspunde Citează selecţia
    Ce duceti lume in eroare. www.noi.md a publicat pe 21 iulie stirea. Voi ati postat azi.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.