Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iulie 2016, 15:50 views 5827
125 de blocuri din capitală rămîn fără apă caldă pentru două săptămîni
11 iulie 2016, 15:50 views 5827

125 de blocuri din capitală rămîn fără apă caldă pentru două săptămîni

Cu apă caldă, dar nu pentru toţi. Locuitorii din 125 de blocuri din sectorul Ciocana se vor lipsi de acest serviciu timp de peste două săptămîni. Furnizorul, care din acest an a renunţat la practica de a sista centralizat livrările de apă caldă, timp de o lună, pentru toţi locuitorii urbei, a anunţat că deconectările de la Ciocana sunt impuse de o serie de lucrări importante, care vin să îmbunătăţească calitatea serviciului prestat.

Directorul general al SA Termoelectrica, Veaceslav Eni, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în perioada 10 iulie-15 septembrie curent, la Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I vor fi operate un şir de lucrări fără precedent, care vor permite asigurarea capitalei în regim non stop cu apă caldă menajeră. În această perioadă vor fi efectuate lucrări de reparaţie şi modernizare a liniei de legătură între CT Vest şi Circuitul unic de termoficare. Lucrările respective sunt parte a unui proiect finanţat de Banca Mondială şi prevăd reparaţia capitală a două segmente de reţea termică de circa 4 km.

Pînă la sfîrşitul lunii iulie, cît timp vor fi efectuate lucrările la Sursa I, consumatorii vor fi asiguraţi cu apă caldă menajeră de la CT Vest. Conectarea nu a fost posibilă pentru 125 de consumatori din sectorul Ciocana. Este vorba despre străzile Alecu Russsaptaminao, M. Sadoveanu, Mircea cel Bătrân, Igor Vieru, Ion Dumeniuc, Ginta Latină, Nicolae Milescu Spătaru şi Petru Zadnipru.

Termoelectrica livrează anual în sistemul energetic naţional circa 20% din consumul total de energie electrica din Republica Moldova şi asigură cu servicii de termoficare peste 7 mii de imobile din municipiul Chişinău şi suburbii.

Cuvinte cheie:

apa , casa , deconectare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.