Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2016, 16:15 views 6407
Gata deconectării apei calde în Chişinău
16 iunie 2016, 16:15 views 6407

Gata deconectării apei calde în Chişinău

SA „Termoelectrica" a dat în exploatare o nouă stație de pompare, dotată cu echipamente tehnice de ultimă generaţie.

Aceasta va permite ca locuitorii Chișinăului să fie asigurați cu apă caldă anul întreg, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată de către directorul general al SA „Termoelectrica", Veaceslav Eni, în timpul prezentării raportului de activitate pe anul trecut. „Nouă staţie de pompare deja asigură cu apă caldă menajeră peste 50% din consumatorii noştri. Totodată, peste 100 de clădiri publice vor fi reconectate la sistemul centralizat de termoficare şi vor beneficia de instalarea punctelor termice individuale și rețelelor termice aferente. Se preconizează şi alte investiţii în modernizarea principalelor stații de pompare SP-8, SP-12, SP-13, în reabilitarea unor segmente ale rețelelor termice de distribuție" a spus Eni.

Darea în exploatare a noilor instalații va permite asigurarea chișinăuienilor cu apă caldă anul împrejur. Astfel, va fi exclusă practica deconectării apei clade pe timp de vară, de obicei în luna august.

SA „Termoelectrica" a fost creată în mai 2015 prin fuziunea SA „CET-1" și „CET-2". Întreprinderea asigură cu energie termică peste 7000 de clădiri de locuit și administrative (circa 70% din clienții din municipiul Chișinău).

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

apa , deconectare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
3108 locuitori

Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.