Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 aprilie 2016, 12:20 views 7077
Protest în PMAN: Sute de polițiști, mobilizați în centrul Chișinăului
24 aprilie 2016, 12:20 views 7077

Protest în PMAN: Sute de polițiști, mobilizați în centrul Chișinăului

Sute de polițiști se vor afla în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a asigura securitatea și a împiedica posibile altercații, acolo unde se desfășoară o nouă manifestație amplă de protest.

Reprezentanții forțelor speciale au fost mobilizați în centrul capitalei, de la primele ore ale dimineții.

Echipați cu scuturi și bâte polițiștii au înconjurat deja Guvernul. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, despre care presa scrie că ar fi unul dintre personajele cele mai apropiate de Plahotniuc, a avertizat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorii și cetățenii care vor participa la protest.

Potrivit lui Jizdan, până la moment MAI a întreprins o serie de acțiuni de prevenire și depistarea a unor acțiuni ilegale și violente, astfel încât protestul de duminică să se desfășoare pașnic. Mai mult, ministrul dă asigurări că poliția va asigura buna funcționare a mitingului, dar atenționează că în cazul unor acțiuni violente poliția va riposta.

Totodată ministrul spune că poliția cunoaște anumite persoane care au intenția de a transforma mitingul de duminică din unul pașnic în unul violent.

Manifestația este programată să înceapă de la ora 12:00, atunci când coloane de protestatari venind din diferite direcții ale capitalei urmează să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , politia , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.