Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 aprilie 2016, 12:15 views 6593
Doua blocuri de locuit ar putea sa apara in locul cinematografului Gaudeamus
04 aprilie 2016, 12:15 views 6593

Doua blocuri de locuit ar putea sa apara in locul cinematografului Gaudeamus

Aproape batut in cuie. In locul cinematografului Gaudeamus vor aparea doua blocuri de locuit. Acum, proprietarul cinematografului urmeaza sa obtina autorizarea de constructie, iar din vara anunta ca va incepe lucrarile.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR: "Sunt doua blocuri care formeaza o curte interioara si cu spatiile aferente care sa asigure tot ce este necesar, inclusiv o parcare subterana si daca vedeti, aici sunt 14 nivele."

Cinematograful Gaudeamus, care este proprietate privata urmeaza sa fie demolat. Astfel, la parterul blocurilor noi vor fi oficii, magazine si doua sali de cinema. Autorizatia de constructie va fi eliberata dupa ce vor fi indeplinite cateva conditii.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR: "Vor trebui sa faca lucrarile de desfiintare a cinematografului existent, sa obtina certificat de urbanism, vor fi dezbateri publice pt a vedea parerea locuitorilor."

Lilia CARAUS, REPORTER PRO TV: "Totusi, pe cladirea cinematografului a aparut deja un afis in care se anunta despre ridicarea a doua blocuri de locuit. Aici scrie ca lucrarile se vor incepe in al doilea trimestru din acest an, adica din vara si urmeaza sa se incheie peste doi ani, in 2018."

Municipalitatea spune ca oamenii nu ar trebui sa reactioneze cu neincredere.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR: "Nu zic ca Chisinaul trebuie sa se dezvolte asa, dar procentul de ocupare a teritoriului este cu mult depasit de 70 de procente. In comparatie cu Chisinaul unde acum procentrul de ocupare este in jur de 20 de procente."

"Las' sa construiasca, poate vor fi mai ieftine."

"atatea cladiri in orasul acesta."

Cu proprietarul cinematografului nu am reusit vorbim pentru a afla detalii despre viitoarea constructie, intrucat acesta s-ar afla peste hotare.

 

Sursa: protv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.