Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 martie 2016, 14:45 views 5448
A început marea curăţenie de primăvară în Capitală
02 martie 2016, 14:45 views 5448

A început marea curăţenie de primăvară în Capitală

A început marea curăţenie de primăvară în Capitală. Timp de două luni angajaţii întreprinderii "Spaţii Verzi" vor aduna gunoiul din toate parcurile şi vor curăţa zonele de agrement. Muncitorii vor ajunge şi în 65 de curţi din Chişinău, astfel încât de Paşte oraşul să fie cât mai curat.

Echipaţi cu greble, lopeţi şi saci pentru gunoi angajaţii întreprinderii "Spaţii Verzi" au început marea curăţenie în oraş. Startul a fost dat în parcul "Valea Morilor".

"Aici au trait boschetarii. Tot ce nu le-a trebuit la lume au adus ei şi se foloseau. Castron, străchini, conserve, paste făinoase am văzut aici", a povestit un muncitor.

Şi cei care se plimbă prin parc aruncă gunoi peste tot.

Locuitorii Capitalei îi critică dur pe cei care aruncă gunoiul în stradă.

Campania de salubrizare a Capitalei va dură până în luna mai. Autorităţile spun că vor salubriza şi 65 de curţi. Potrivit Codului Contravenţional, persoanele, care poluează spaţiile verzi riscă amendă de până la 400 de lei.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

curăţenie , primăvară , Chisinau , capitala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.