Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 martie 2016, 10:01 views 7092
Mărțișoarele au inundat capitala (Video)
01 martie 2016, 10:01 views 7092

Mărțișoarele au inundat capitala (Video)

Mărțișoarele au împînzit Chișinăul. Sînt de toate felurile, de toate culorile și sînt peste tot. Odată cu sosirea primăverii, moldovenii au obiceiul de a dărui cîte un mărțișor persoanelor dragi. Pregătirile și cumpărăturile au început din timp.

Centrul capitalei este plin de mărțișoare, datorită acestui fapt chișinăuienii și vizitatorii capitalei au de ales dintr-un asortiment bogat al acestui simbol al primării. De la mărțișoare handmade pînă la cele cu pietre Swarovsky, cu tente naționale; de la cele mai mici, pînă la cele pentru decorul casei – toate își așteaptă cumpărătorul cu nerăbdare.

Pentru a-și bucura clienții cu cele mai noi tendințe, meșterii au început lucru încă din luna septembrie. Pentru public, mărțișoarele au apărut cu una-două săptămîni înainte de 1 martie, cu toate acestea cumpărătorii au lăsat totul pe ultima sută de metri.

Vînzătorii se plîng de proaste vînzări, chiar daca susțin că prețurile sunt accesibile pentru fiecare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Martisor , primăvară , sarbatoare , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.