Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 februarie 2016, 15:33 views 6256
La Chişinău vor apărea mai multe intersecţii cu sens giratoriu
29 februarie 2016, 15:33 views 6256

La Chişinău vor apărea mai multe intersecţii cu sens giratoriu

În primăvară curentă, pe opt intersecţii din municipiul Chișinău ar putea fi organizată circulaţia rutieră în sens giratoriu. Introducerea acesteia este prevăzută în cadrul unui complex de măsuri de atenuare a traficului. Anunțul a fost făcut de către şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, în cadrul şedinţei operative a Primăriei din 29 februarie.

Potrivit lui Gamreţchi, Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie i s-a solicitat realizarea proiectului pe opt obiecte. Astfel, se preconizează organizarea circulaţiei în sens giratoriu pe intersecţia străzilor Ion Pelivan cu Tudor Vladimirescu, Calea Orheiului cu Studenţilor, Uzinelor cu Voluntarilor, Puşkin cu Albișoara, Negruzzi cu Ciuflea, Izmail cu bulevardul Ştefan cel Mare, pe şoseaua Balcani, la intrarea în satul Dumbrava, precum şi la intrarea în satul Sîngera.

Proiectul de instalare a sensului giratoriu la intersecţii este realizat pe parcursul ultimilor doi ani. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, înainte de a continua implementarea proiectului, la intersecțiile menționate urmează să fie instalate semafoarele suplimentare.

Anterior circulaţia cu sens giratoriu a fost organizată la intersecţia străzilor Nicolae Dimo cu Alecu Russo, Mihai Sadoveanu cu Alecu Russo, precum şi la intersecţia străzii Bogdan Voievod cu bulevardul Moscova. În urma plîngerilor şoferilor, sensul giratoriu de pe străzile Dimo şi Sadoveanu a fost eliminat.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sens giratoriu , Chisinau , intersecție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.