Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 decembrie 2015, 16:49 views 8585
Grădina Zoologică din Chişinău s-a pregatit de iarnă (Foto, Video)
15 decembrie 2015, 16:49 views 8585

Grădina Zoologică din Chişinău s-a pregatit de iarnă (Foto, Video)

Grădina Zoologică este unul dintre punctele de atracție ale Chișinăului. Acesta nu duce lipsă de vizitatori nici iarna. Așa că lucrătorii, ca furnicile, hrănesc animalele și au grijă ca acestea să treacă cu brio peste iarnă. Astfel, animalele şi păsările exotice sunt mutate în încăperi speciale şi trec la un nou regim alimentar.

Cele mai capricioase pe timp de iarnă sunt maimuțele. În adăpostul lor temperatura aerului este de la 22 până la 25 de grade Celsius. Căldura este generată de sistemul de încălzire și lămpile ultraviolete. Şi hrana acestora este una variată pe timp de iarnă.

"Creştem diferite insecte, larve de insecte care servesc ca un adaos la hrana pe care o primesc maimuţele zi de zi", a explicat directorul adjunct de la Grădina Zoologică, Eugeniu Matvei.

Kangurii, originari din Australia, nu le dau mari bătăi de cap muncitorilor pentru că s-au acomodat deja cu temperaturile scăzute. Urşii, însă, din cauza temperaturilor generoase din acest an, încă nu au intrat în procesul de hibernare.

Dacă pentru unele animale, clima din Moldova le este cunoscută, pentru un nou locatar, un leopard de amur, această iarnă va fi prima experienţă.

În acest an, pentru întreţinerea Grădinii Zoologice, Consiliul municipal a alocat 12 milioane de lei, cu trei milioane mai puţin decât în anul precedent.

La Grădina Zoologică din Chişinău sunt peste 160 de specii de animale şi păsări exotice.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

gradina zoologica , Chisinau , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.