Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2015, 15:00 views 6857
Profesorii si elevii unei scoli-internat din capitala risca sa ramana in strada
08 noiembrie 2015, 15:00 views 6857

Profesorii si elevii unei scoli-internat din capitala risca sa ramana in strada

În cadrul ședinței Consiliului Municipal, care a avut loc în această săptămînă, a fost prezentat proiectul privind "încheierea unui contract pentru crearea serviciilor sociale în Chișinău, locuințe și un centru social", relatează Actualități.md.

Proiectul presupune colaborarea primăriei municipiului Chișinău cu fundația britanică «Lumos» pentru dezvoltarea continuă și extinderea gamei de servicii sociale în municipiu. Este vorba despre construirea unui centru social (n.red «Casa Comunitara») pe terenul internatului №2, din sectorul Botanica, unde învață copiii orfani. La rîndul său, centrul social intenționează să ofere locuințe pentru cazare temporară pentru pînă la 10 de copii pe o perioadă de 6 luni.

Din negocierile prealabile cu fundația, aceasta ia responsabilitatea pentru toate costurile pentru proiectarea, construcția, amenajarea, dotarea centrului, după care ulterior responsabilă de centrul comunitar va fi municipalitatea.

"Astăzi am vizitat școala internat №2. Chestiunea №29 din ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal - încheierea contractului crearea serviciilor sociale "Casa Comunitara" și "Locuința Socială asistată".

Da, este un contract cu "Lumos". Anume la discutarea acestui subiect fracțiunile PPEM și PL au părăsit sala de ședință a CMC, de frica întrebărilor noastre. Un teritoriu imens în sectorul Botanica de 4,7 hectare. Copiii au părăsit orfelinatul. În gimnaziu sunt - 174 de persoane, cu o capacitate de 500 de elevi. Desigur că, banii alocați pentru fiecare elev nu sunt suficienți pentru a acoperi costurile pentru întreținerea gimnaziului", a declarat consilierul Partidului Socialiștilor Alexandru Odințov.

Potrivit socialistului, profesorii care lucrează în gimnaziu, au declarat că nu odată au văzut oameni care examinează teritoriul școlii și că demult circulă zvonuri precum că se intenționează desființarea gimnaziului și distribuirea elevilor în alte gimnazii și licee.

"Și ce se va întâmpla cu teritoriul de 4,7 hectare? La doar 20 de metri de la teritoriul internatului №2 "Lumos" a construit o clădire pentru cazarea a 7-10 copii, și propune consiliului municipal să încheie un contract. În același timp, nu este clar ce se va întâmpla cu clădirile de pe strada Trandafirilor și str. Independenței în care acum se află centre pentru copii. De ce să se construiască ceva nou de organizații din străinătate și să le dea în proprietate, în cazul în care avem deja un teritoriu imens în care există camere pentru somn, bloc alimentar și teren de joacă", a mai menționat Odințov.

Sursa: www.actualitati.md

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , copii , internat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.