Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 septembrie 2015, 15:14 views 6519
Primăria renunţă la construcţia azilului pentru câinii fără adăpost
23 septembrie 2015, 15:14 views 6519

Primăria renunţă la construcţia azilului pentru câinii fără adăpost

Primăria nu va mai construi un azil pentru câinii fără adăpost din municipiul Chişinău, aşa cum se angajase anterior, relatează Radio Moldova Actualităţi. Proiectul de construcţie a azilului, în valoare de 30 de milioane de lei nu va fi implementat, deoarece este foarte scump, a menţionat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinţei săptămânale a Primăriei.

Edilul a solicitat să fie stabilită o întâlnire cu toate ONG-urile care se ocupă de îngrijirea maidanezilor, pentru a stabili capacitatea lor de adopție și cheltuielile pe care le suportă.

„Nu cred că vom mai construi adăpostul pentru câini, în valoare de 30 de milioane de lei, asta e foarte scump. Dacă am fi dat la toate asociațiile chiar și o subvenție, finanțare pentru fiecare animal întreținut și dacă ei ar putea să mărească capacitatea de adăpostire, atunci ar putea fi un parteneriat rezonabil și s-ar putea să fie și susținere internațională. Aș vrea să fie reunite toate organizațiile de apărare a drepturilor animalelor, să fie văzută care este capacitatea lor de a primi spre adopție", a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că în 2012 a fost alocat un teren în zona Universității Agrare pentru construcția unui azil pentru câinii vagabonzi, iar „Chișinău Proiect" a realizat o schiță pentru viitorul azil.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

primaria , Dorin Chirtoaca , ciine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.