Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 august 2015, 16:00 views 8725
La Chișinău va fi instalat un labirint anticorupţie
29 august 2015, 16:00 views 8725

La Chișinău va fi instalat un labirint anticorupţie

Un labirint anticorupţie va fi instalat, în premieră, la Chişinău şi Cahul de către Centrul Naţional Anticorupţie, în parteneriat cu Asociaţia ProDemocraţia din România.

Autorii iniţiativei speră că, în urma acestei acţiuni, cetăţenii se vor implica îndenunţarea actelor de corupţie.

Labirintul, care este o construcție inedită, va fi montat duminică în Scuarul Catedralei. Cei care se vor afla în centrul Capitalei, vor putea afla ce trebuie să facă atunci când le sunt pretinse ilegal sume de bani sau alte tentative se corupție. Autorii proiectului spun că aceste acțiuni sunt destinate, în mare majoritate,tinerilor.

"Ne axăm pe tineret. Tineret care nu a reușit să guste din profitele acestui flagel, care se numește corupția. Sunt niște practici foarte bune și în regiune, și în lume, care se axează pe aceste măsuri preventive", a spus șeful Direcției Generale de Prevenire a Corupției, Vitalie Verebceanu.

Reprezentații instituţiilor de drept din România spun că în scuarul Catedralei va fi organizat și un sondaj în care populația să-și exprime părerea despre cea mai coruptă instituție din țară. Ei speră că după acest proiect-pilot să urmeze și altele, care să fie implementate în țara noastră.

"Sperăm să venim cu ele și în Republica Moldova. Și pe viitor să încercăm, chiar dacă pașii nu sunt atât de rapizi așa cum ne-am dorit. Dar încet, încet să cream acea societate care să devină din ce în ce mai onestă și îndreptată săre valorile noastre puternice", a zis directorul Direcției Generale Anticorupție din România, Daniel Mergeanu.

În data de 31 august, labirintul va fi instalat și în orașul Cahul.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.