Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 august 2015, 14:57 views 7441
Autoritățile municipale au început repararea curţi de bloc
25 august 2015, 14:57 views 7441

Autoritățile municipale au început repararea curţi de bloc

15 curţi de bloc din Capitală au fost transformate în şantiere. Locatarii sunt mulţumiţi pentru că, în aproximativ două săptămâni, curtea casei lor va prinde viaţă. În fiecare dintre acestea se desfăşoară lucrări de reparaţie individualizate.

Unii locatari solicită reparaţia terenului de joacă, iar alţii vor să le fie pavate trotuarele. Cei mai mulţi îşi doresc însă locuri de parcare lângă bloc.

La prima etapă, vor fi reparate 45 de curţi de bloc.

Autorităţile au alocat în acest an aproape 50 de milioane de lei pentru aceste lucrări. Banii vor ajunge numai pentru 100 de curţi.

Reprezentanţii Primăriei spun că îi vor solicita Consiliului Municipal să aloce bani suplimentar.

"Deja avem solicitări la peste 400 de adrese de la preturi, dar vor fi efectuate în funcţie de limita bugetară care o vom avea pe acest an. Din star e clar că vom solicita un acord adiţional la contract pentru că sunt multe solicitări şi sunt lucrări care au fost foarte mutl aşteptate delocuitorii municipiului", a declarat şeful Direcţiei Transport Chişinău, Igor Gamreţki

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.