Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 mai 2015, 12:25 views 8139
Lucrări de deratizare: Subsolurile blocurilor din Capitală sunt invadate de şobolani
31 mai 2015, 12:25 views 8139

Lucrări de deratizare: Subsolurile blocurilor din Capitală sunt invadate de şobolani

Autorităţile municipale au început lucrările de deratizare şi dezinsecţie. Deşi subsolurile clădirilor sunt stropite împotriva dăunătorilor de două ori pe an, puricii şi şobolanii nu dispar.

Repzezentanţii Primăriei Capitalei spun că rozătoarele se înmulţesc din cauza faptului că oamenii nu păstrează curăţenia în blocuri şi refuză să închidă camerele de colectare a gunoiului.

În perioada mai-august, toate subsolurile celor peste 2.500 de blocuri din Capitală sunt dezinfectate, iar în gurile de aerisire se toarnă otravă.

Oamenii spun că odată cu încălzirea vremii, în subsolul blocului se înmulţesc ţânţarii, muştele şi puricii:

"În mai și iunie sunt foarte mulți purici. Nici nu poți dormi noaptea. Sunt peste tot".

"Este plin de purici, sar peste tot. Acum nu este atât de cald, dar când temperaturile vor creşte va fi mai rău".

"Casa aceasta chiar e problematică, pentru că lumea ţine mulţi câini şi multe pisici. Facem deratizarea de trei ori pe an, ne dă de la Primărie bani", a declarat gestionarul unui fond locativ, Galina Peștereva.

Cea mai gravă situaţie este însă în blocurile care au amenajate la parter camere pentru colectarea deşeurilor menajere.

"La noi șoareci în fața casei sunt. Avem alături acolo unde merge apa dedesubt și acolo chiar lumea noastră nu face bine, Hrănesc hulubi acolo."

"Sunt guzgani aici. Eu la noi în coridor nu știu, dar la alții am auzit că s-au urcat și pe sus. De la murdărie, pentru că nu se întreține curățenia."

Funcţionarii de la Primărie spun că, deşi folosesc substanţe chimice de cea mai bună calitate, rozătoarele nu mor.

"Ca rozătoarele să dispară noi trebuie să ne dezicem de camerele de gunoi. Noi otrăvim guzganul acesta, dar din altă parte le hrănim. Cu părere de rău avemrefuzul locatarilor care pur şi simplu nu vor să închidă camerele de gunoi. Metoda este una, dar soluţiile se schimbă în fiecare an, fiindcă rozătoarele se deprind cu una şi aceeaşi soluţie", a spus şeful al adjunct Direcţia Locativ-Comunală Chişinău, Simion Roman.

Anual, Primăria Capitalei alocă peste un milion de lei pentru deratizarea blocurilor.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.