Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 martie 2015, 10:36 views 7616
Chișinăul rămîne fără buget pentru anul 2015
13 martie 2015, 10:36 views 7616

Chișinăul rămîne fără buget pentru anul 2015

Capitala rămâne, în continuare, fără buget pe anul 2015. Consilierii municipali au amânat din nou aprobarea proiectului în lectură finală şi l-au trimis spre reexaminare. Supărarea unor aleşi locali a venit din faptul că, în cele două săptămâni care au trecut de la ultima întrunire, primarul ar fi evitat să se întâlnească cu liderii fracţiunilor pentru a discuta despre îmbunătăţirea proiectului.

Consilierii comunişti i-au reproşat primarului că nu a ţinut cont de recomandările lor făcute în cadrul şedinţei de acum două săptămâni. În special, aleşii comunişti s-au arătat nemulţumiţi de faptul că autorii proiectului nu ar fi majorat cheltuielile destinate alimentaţiei elevilor şi nu ar fi prevăzut în buget fonduri pentru indemnizaţiile veteranilor de război.

Reproşuri la adresa edilului au răsunat şi din partea unor consilieri independenţi. De cealaltă parte, primarul a declarat că învinuirile aleşilor locali sunt neîntemeiate şi a acuzat consilierii că tergiversează intenţionat aprobarea bugetului.

După ore în şir de discuţii tensionate, aleşii locali au trimis proiectul la reexaminare. Potrivit responsabililor din cadrul Direcţiei Finanţe, tergiversarea adoptării bugetului poate duce la întârzierea salariilor angajaţilor din instituţiile bugetare finanţate de Primărie, precum şi la stoparea anumitor lucrări de reconstrucţie.

Pentru anul 2015, în proiectul bugetului municipal sunt prevăzute venituri de 2 miliarde 839 de milioane de lei şi cheltuieli de 3 miliarde 225 de milioane. Astfel, cheltuielile depăşesc veniturile cu peste 300 de milioane de lei. Drept sursă de acoperire a deficitului bugetar sunt propuse mijloacele obţinute din vânzarea sau privatizarea bunurilor din proprietatea publică în sumă totală de 57 de milioane 270 de mii de lei, dar şi proiecte externe de finanţare, în sumă de 281 de milioane.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , buget , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.