Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 august 2014, 15:42 views 11154
Iarmaroace agricole în fiecare sector al Chișinăului
Foto: trm.md
13 august 2014, 15:42 views 11154

Iarmaroace agricole în fiecare sector al Chișinăului

Producătorii de fructe cer de la Primăria Chişinău spaţii pentru comercializarea mărfurilor agricole. Potrivit autorităţilor publice locale, după embargoul impus de Federaţia Rusă pentru fructele moldoveneşti, au crescut solicitările din partea producătorilor autohtoni în ceea ce priveşte acordarea permiselor de comercializare.

Pretorul interimar al sectorului Centru, Petru Poiată, susține că practica anilor trecuți a demonstrat că iarmaroacele agricole au generat apariția comerțului neautorizat.

Edilul capitalei susține, însă, că trebuie identificate alte zone decît cele din jurul piețelor existente.

Amintim că Moscova a restricţionat la 21 iulie accesul fructelor şi legumelor din Republica Moldova pe piaţa rusă, justificînd decizia prin încălcarea normelor fitosanitare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

iarmaroc , Chisinau , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.