Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 august 2016, 11:35 views 6675
Incendiu de proporţii la Basarabeasca
29 august 2016, 11:35 views 6675

Incendiu de proporţii la Basarabeasca

Un bloc de locuit din orașul Basarabeasca a luat foc ieri după-amiază. Focul a izbucnit din cauza unui aragaz pornit, lăsat nesupravegheat de o femeie.La faţa locului s-au deplasat cinci echipe de pompieri şi salvatori. Flăcările au distrus trei apartamente de la etajul doi şi acoperişul clădirii. Nimeni nu a avut de suferit.

Cauza incendiului ar fi neglijenţa unei gospodine care a uitat mâncarea pe foc. În imobilul cu două etaje locuiau opt familii. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu au unde să se ducă.

"Unde o să mergeţi acum? – Nu ştiu, în stradă o să stăm. Avem o bucătărie în preajmă şi o să dormim acolo. Unde să mergem? Nimeni nu are nevoie de noi", a spus o locuitoare.

"Nu putem să locuim în apartament, pentru că acoperişul e distrus. Pereţii sunt încă uzi, picură apa din tavan", a explicat o femeie.

"Noi nu eram acasă. Fiul a venit şi a văzut că iese fum. Au ars dulapul cu haine şi televizorul. Totul a ars", a declarat o altă persoană.

Primarul oraşului a declarat că sinistrații vor fi cazați, temporar, într-o clădire din localitate.

"Oamenii vor fi repartizaţi în alt imobil. Noi am identificat primele soluţii. 01:21 Unii dintre ei o să meargă la rude", a precizat Valentin Cimpoieş, primarul oraşului Basarabeasca.

Reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale urmează să stabilească pagubele provocate de incendiu: "Practic a ars acoperişil total. De la nivelul întâi au fost evacuate, mai sunt patru apartamente, bunurile material au fost evacuate."

Potrivit autorităţilor locale, blocul a fost construit acum 60 de ani.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

incendiu , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.