Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2024, 15:00 Muzica clasica views 1637
Un nou caz de vandalism la Bălți
17 ianuarie 2024, 15:00 Muzica clasica views 1637

Un nou caz de vandalism la Bălți

La Bălți, persoane necunoscute au dărîmat panoul informativ, instalat pe strada Mareșalului Uniunii Sovietice, Rodion Malinovschi.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, transmite Noi.md.

El a menționat că panoul informativ în două limbi - moldovenească și rusă - conținea informații despre faptele eroului din Marele Război pentru Apărarea Patriei, inclusiv despre apărarea Moldovei în 1941, bătălia de la Stalingrad și operațiunea strategică ofensivă Iași-Chișinău, care a fost realizată cu brio.

Datorită talentului de comandant al lui Malinovschi, teritoriul Moldovei sovietice a fost eliberat în otalitate de sub ocupația fascistă româno-germană în august 1944.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vandalism , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.