Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 august 2012, 10:10 Istoria muzicii views 10814
04 august 2012, 10:10 Istoria muzicii views 10814

Consiliul raional Anenii Noi va fi dizolvat conform normelor legislative

Consiliul raional Anenii Noi va fi dizolvat conform normelor legislative. Circumstanțele de dizolvare au fost constituite după ce consiliul, în care majoritatea este deținută de liberali-democrați, a votat repetat o decizie anulată de instanța de judecată.

După cum s-a aflat, pe data de 9 decembrie 2011 consiliul raional cu majoritatea de voturi l-a demis pe directorul centrului medicilor de familie Mereni, Boris Buciuceanu, în scopul de a crea un loc vacant pentru verișoara liderului organizației raionale a PLDM, Alexandru Barbăroșie. Medicul Maria Bușmachiu a deținut funcția respectivă pînă în 9 iulie 2012, cînd instanța de judecată l-a restabilit în funcție pe Boris Buciuceanu, declarînd ilegală decizia consiliului.

În ziua următoare, la 10 iulie, consiliul raional în cadrul unei ședințe l-a demis pe Boris Buciuceanu, instituind astfel circumstanțe necesare pentru dizolvare.

Conform Legii privind administraţia publică locală, consiliul local poate fi dizolvat înainte de expirarea termenului dacă "acesta a adoptat în mod deliberat decizii repetate în aceeaşi materie, care au fost anulate de către instanţa de contencios administrativ, prin hotărîri definitive, întrucît încălcau grav prevederile Constituţiei sau ale legislaţiei în vigoare".

În ciuda acestor fapte, reprezentanța Cancelariei de Stat, la fel controlată de către liberal-democrați, nu depune documentele pentru dizolvarea consiliului.

Conform declarației făcute de către hortalul MOLDNEWS, "dacă Cancelaria noastră de Stat înverzită nu are de gînd să respecte legea și să dizolve consiliul, acest lucru îl va face fracțiunea locală a comuniștilor. Vom fi fericiți să mergem la alegeri anticipate în raion și le vom cîștiga".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
689 locuitori

Oclanda este un sat şi comună din raionul Soroca. Oclanda este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 29 km de orașul Soroca și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Oclanda a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.