Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 iunie 2016, 11:10 Artele plastice views 7214
Natura s-a dezlănţuit la Ungheni
20 iunie 2016, 11:10 Artele plastice views 7214

Natura s-a dezlănţuit la Ungheni

Ploaia torenţială de sîmbătă spre duminică cu grindină de dimensiunea unui ou de găină a făcut ravagii în mai multe localităţi din ţară. Cel mai afectat a fost raionul Ungheni, unde mii de acoperişuri au fost găurite, iar mai multe autoturisme au fost deteriorate. Oamenii spun că priveau neputincioşi cum grindina le distrugea averea agonisită de o viaţă.

Satul Todireşti din raionul Ungheni se numără printre cele mai afectate localităţi. Oamenii sunt şi acum în stare de șoc și spun că nu au mai văzut așa ceva. Apa le-a invadat casele, beciurile și podurile după ce foile de ardezie au fost deteriorate.

Grindina de mărimea unui ou de gâscă le-au defectat mijloacele de transport, iar din grădină a făcut prăpăd. Practic nimic nu mai poate fi salvat, spun sătenii.

Executivul a anunțat că va oferi din fondul de rezervă resurse în vederea achiziționării materialelor necesare pentru acoperişurile caselor de locuit ce au avut de suferit în urma ploilor torenţiale.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

grindină , Ungheni , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.